Reizen en werken met een baby, hoe te combineren?

Reizen en werken met een baby, hoe te combineren?

Wat een verschil met vorig jaar. Ik werkte toen fulltime als freelancer en droomde van een digitale nomade bestaan. Nu werk ik parttime en wil ik zoveel mogelijk tijd besteden aan mijn zoontje. Ik merkte dat ik niet meer het hele jaar weg wilde zijn en ook niet alles thuis wilde opgeven. Ik blijf liever in Amsterdam wonen en ga dan meerdere keren per jaar op reis om business and pleasure met elkaar te combineren. Nu ik moeder ben, vind ik het helemaal belangrijk om mijn kind een stabiele thuisbasis te geven, maar ik wil hem ook de wereld laten zien! In deze blog lees je hoe ik werken, reizen en het moederschap combineer.

Voorbereidingen & werk

Eerder schreef ik al een blog over locatie onafhankelijk werken in Thailand. Nu ben ik afgelopen jaar in maart en april parttime aan het werk geweest in Bali.

Mijn klanten heb ik van te voren ingelicht en voordat ik op reis ging heb ik de laatste projecten doorgenomen. De meeste taken konden al vooruit ingepland worden, andere taken droeg ik over aan collega’s en sommige taken konden even onhold gezet worden. Het is dus wel iets meer voorbereiding, maar hè dan kan je wel naar Bali!

Wil je meer weten over mijn freelance werk als online marketeer? Ga dan naar mijn portfolio.

Reizen & baby

Voor het eerst op reis met zijn drietjes, we hadden ons hier heel erg op verheugd! Hoe onze eerste vluchtreis ging, lees je op de blog vliegen met een baby van 5 maanden. Ik moest als freelancer dus niet alleen mijn werk goed voorbereiden, maar ook de reis met een baby.

Moeder ben je fulltime dus op reis ook. Als we op pad gingen, altijd dubbel checken of we alles voor Jones mee hadden. Ik had naast Steven ook mijn ouders om op terug te vallen, ze waren zo’n 2 weken tegelijk met ons in Bali. Dat scheelde een hoop want zij konden af en toe op Jones letten. Steven en ik zijn zelfs op stap geweest, hebben samen kunnen lunchen én een middagje spa gehad.

Jones bepaalt vooral in de ochtend mijn ritme. Als hij om 5 uur wakker wordt, begint mijn dag om 5 uur en als hij om 7 uur wakker wordt begint mijn dag om 7 uur. Ik vond dat geen probleem want in Nederland is dat precies zo.

Dagindeling in Bali

Ik kreeg na 4 dagen al een aardig werkritme. Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag werkte ik maximaal 4 uurtjes overdag. Steven ging rond 9.00 uur richting de sportschool en daarna gingen we rond 10.00 uur ontbijten bij een tentje waarvan ik wist dat ze goede WiFi hadden en airco. Mijn favoriete freelance werkplekken (met heerlijk eten!) in Seminyak zijn Ingka, Livingstone, Makuru, Café Organic en The Fat Turtle.

family travel Bali urbanNa een uurtje ging Jones met Steven terug naar huis en slapen. Ik bleef dan zitten en pakte mijn laptop te voorschijn of ik ging langs een leverancier. Soms ging ik ook mee terug naar huis en ging dan aan de keukentafel zitten om het één en ander te doen. Net als in Nederland is het elke dag een beetje verschillend.

Einde middag gingen we lekker zwemmen in het zwembad in de tuin om af te koelen en daarna gingen we onszelf klaarmaken om samen op pad te gaan. Meestal gingen we na 16.00 uur met Jones de deur uit omdat dan de ergste hitte voorbij was.

Mindset & prioriteiten

Wat vind ik nou het allerbelangrijkste? Het antwoord is voor mij nu makkelijk, mijn gezin. Voorheen wilde ik van alles doen, legde ik de lat heel hoog en wilde ik reizen en carrière maken, dat heeft nu een andere twist gekregen. Dat ik nu kan werken én ook nog in Bali kan zijn met mijn gezin is al meer dan genoeg. Als Jones lacht, ben ik blij. Zo simpel kan het zijn.

Toen ik moeder werd moest ik wel even wennen aan de nieuwe situatie. Ik heb moeten accepteren dat ik niet zoveel afspraken kan maken op een dag en taken op m’n to-do-list kan afstrepen zoals ik voorheen deed. Nu heb ik er hele andere taken bij gekregen zoals de verantwoordelijkheid voor een baby en zorgen dat hij genoeg voeding krijgt en slaapt. Dat kost mij veel tijd en energie. Ik begon daarom met prioriteiten te stellen en anticipeerde mij op de nieuwe situatie. Soms is een uurtje extra slaap belangrijker dan de was draaien. Of in plaats van buiten de deur eten met vriendinnen, komen ze vaker bij ons thuis eten.

Door mijn mindset te veranderen en door het stellen van prioriteiten is het gelukt om balans te vinden in moederschap, werk en reizen. De ene keer gaat het beter dan de andere keer, maar aan het eind van de dag denk ik altijd aan de dingen waar ik dankbaar voor mag zijn. Door mijn dag positief af te sluiten voel ik mij goed en ga ik tevreden slapen.

Wat doe jij om ‘alle ballen in de lucht’ te houden en niet gestresst te raken? Of ga je ook vaak op reis met je gezin en heb je nog advies voor andere moeders? Let me know!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *