Slow living in Thailand, ontspannen reizen met je gezin

Slow living in Thailand, ontspannen reizen met je gezin

Reizen met kinderen is niet wachten op het perfecte moment, maar het creëren van onvergetelijke herinneringen nu. De reis naar Thailand met ons gezin heeft ons laten zien dat je niet hoeft te wachten tot de kinderen groter zijn om samen op avontuur te gaan. Elk moment, van de spontane snorkeltrips tot de vuurshows op het strand, heeft ons dichter bij elkaar gebracht en onvergetelijke herinneringen gecreëerd.

Slow living tijdens onze reis heeft ons geleerd om te genieten van het nu en het moment, ongeacht de omstandigheden. In deze blog duik ik in het concept van slow living en hoe het onze reiservaringen heeft verandert, specifiek tijdens ons recente verblijf in Thailand.

Wat is slow living en wat zijn de voordelen?

Slow living is een levensstijl die draait om het vertragen van het tempo, het bewust worden van het huidige moment en het bewust maken van keuzes die leiden tot een meer gebalanceerd en vervuld leven. Het gaat niet alleen om het verminderen van de hoeveelheid tijd die wordt besteed aan drukke activiteiten, maar ook om het cultiveren van een dieper gevoel van verbondenheid met onszelf, anderen en de wereld om ons heen.

Slow living heeft veel voordelen en kunnen een positieve invloed hebben op alle aspecten van ons leven:

  1. Minder stress: Door het verminderen van de drukte en het tempo van het dagelijks leven kunnen we stress verminderen en een gevoel van kalmte en evenwicht terugbrengen.
  2. Meer bewustzijn: Slow living moedigt ons aan om meer in het moment te leven en bewust te zijn van onze gedachten, gevoelens en omgeving. Dit kan leiden tot een dieper begrip van onszelf en een grotere waardering en dankbaarheid voor de kleine dingen van het leven.
  3. Betere gezondheid: Door het nemen van de tijd om te ontspannen, te rusten en te genieten van gezonde activiteiten zoals wandelen, zwemmen en gezond eten, kunnen we onze fysieke en mentale gezondheid verbeteren.
  4. Verhoogde creativiteit: Langzamer leven kan ons de ruimte geven om onze creativiteit te stimuleren en nieuwe ideeën te verkennen. Door te vertragen en te reflecteren, kunnen we nieuwe perspectieven ontdekken en nieuwe passies nastreven.
  5. Diepere verbindingen: Door meer tijd door te brengen met onze dierbaren en ons te concentreren op kwaliteit boven kwantiteit, kunnen we de bonding met onze kinderen en elkaar versterken.

Flexibiliteit en ontspanning heeft ons geholpen om elke moment van onze reis te koesteren. De reis naar Thailand overtrof al onze verwachtingen!

Twee boeken die ik o.a. heb gelezen over dit onderwerp:

Rust in de chaos van een groot gezin

Tijdens onze reis naar Thailand hebben we geleerd dat slow living niet zozeer gaat om het afvinken van toeristische attracties of het volgen van een strak schema, maar eerder ‘go with the flow’ en het ritme van de baby en de interesses van de kinderen te volgen om zo te genieten van het moment.

De eerste dag in Bangkok gingen mijn zusje en ik spontaan met tweeën op pad naar de Chatuchak weekendmarkt en onze twee mannen gingen met de drie kinderen naar een groot indoor speeltuin. Opa en oma gingen relaxen en de dutjes meedoen met de baby. In de avond waren we weer allemaal samen om gezellig te eten en elkaar mooie verhalen te vertellen over de leuke dag.

We hadden op het eiland Koh Samet een nacht regen en het was zo hevig dat stroom én internet was uitgevallen. In plaats van ons te laten ontmoedigen door het slechte weer, besloten we om deze tijd te gebruiken om te ontspannen en te genieten van de rustige sfeer van onze accommodatie. De zee was gewoon warm, dus we gingen lekker in de regen zwemmen. We voelden ook totaal geen druk van een strakke planning en je maakt op dat moment het beste van de situatie. Toen alles weer werkte in de middag, hebben we nog meer gedaan met z’n allen dan we van te voren hadden verwacht.

Zo gingen we bijvoorbeeld spontaan een dagje snorkelen, pakten we de speedboot om te eilandhoppen, trakteerden we onszelf op heerlijke massages en zijn we naar olifanten rescuecenter geweest. Onze ervaring naar The Sanctuary of Truth lees je in een voorgaande blog.

Powered by GetYourGuide

Disclaimer: Deze blogpost bevat affiliate links. Dit betekent dat als je op een affiliate link klikt en een aankoop doet, ik mogelijk een kleine commissie ontvang zonder extra kosten voor jou. Ik raad alleen producten en diensten aan waar ik zelf in geloof en die ik waardevol vind voor mijn lezers. Bedankt voor je ondersteuning!

Wil je meer leren over hoe je zelf kunt beginnen met affiliate marketing? Download mijn gratis ebook, De Startersgids voor Affiliate Marketing, en ontdek hoe je kunt starten met het verdienen van commissies door het promoten van producten die je liefhebt. Download nu!


Delen: