About

Hé Mompreneur! Super leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Je leest hier mijn verhalen over het moederschap in combinatie met het ondernemerschap. In de rubriek Mompreneur Talk delen andere moeders ook hun verhaal, super om zo de verbinding met elkaar aan te gaan en van elkaars levenservaringen te leren. 

Als je mij vraagt wat voor werk ik doe, zeg ik altijd ‘Ja, van alles! Ik barst altijd van de ideeën en zit nooit stil’. Als kind was ik al een spring in het veld, en dat ben ik nu nog steeds. Ik bedacht eigen spelletjes en betrok alle kindjes erbij om mee te doen. Nu speel ik nog steeds mijn eigen spel in het ondernemen en hou ervan om gezellig onder de mensen te zijn.

Mijn creativiteit kan ik kwijt in het maken van mijn eigen lessen (onder de naam Computerjuf), ik geef namelijk al een paar jaar het vak mediawijsheid op basisscholen in mijn regio.

De kinderen vroegen of ik de lessen op YouTube wil zetten zodat ze er ook thuis mee verder kunnen. ‘Ik dacht, waarom niet’, dus ik ben de video’s op mijn gemak nu aan het opnemen om online te zetten. Vooral de Design in Canva tutorials worden goed bekeken door de leerlingen :). 

Naast deze blog Charada.nl heb ik meerdere websites online staan zoals Cha Media Kitchen en De Succes Salon. Het is voor mij belangrijk om meerdere inkomstenstromen te hebben, ik wil niet afhankelijk zijn van één opdrachtgever of werkgever. Ik schrijf dan ook regelmatig over ‘online side hustles’, dus hoe je als moeder extra bij kunt verdienen door online te ondernemen. 

Bekijk alle Mompreneur items in de shop

Leuk om zo online kennis te maken, ik ben natuurlijk ook benieuwd naar jou. Wie ben jij? We kunnen online connecten via Instagram @cha.ferdinandus en per mail info@charada.nl

Liefs,

Charada