Olifanten reddingscentrum in Pattaya, Thailand. Een avontuurlijk uitje met het gezin

Olifanten reddingscentrum in Pattaya, Thailand. Een avontuurlijk uitje met het gezin

Onze reis naar Thailand bracht ons naar vele mooie en onvergetelijke plekken, maar de dagtrip naar het Pattaya Elephant Sanctuary gaf ons allemaal veel voldoening omdat we zo ons steentje konden bijdragen aan het goede werk van het reddingscentrum voor olifanten. Het was ook prima te doen met het hele gezin. Van het ophalen met de privé bus vanaf het hotel tot aan de lunch aan het einde van de excursie, alles was keurig geregeld.

Samen de ochtend spenderen met de olifanten

Bij aankomst in het Pattaya Olifantenopvangcentrum kregen we eerst een uitgebreide uitleg inclusief instructievideo over de omgang met de olifanten. Het was professioneel opgezet en het bereidde ons goed voor in de omgang met de olifanten. Ook erg verhelderend waarom ze de olifanten opvangen, het is maar goed dat het bestaat! Zo besef je meteen dat de commerciële olifantenritjes niet bevorderlijk zijn voor de welzijn van de dieren. We hebben echt schrijnende gevallen gehoord. Er zat ook een ondeugende olifant bij, die heet toevallig Franky (net als ons neefje die mee was)!

Na de instructies en demonstratie over het voeren, gingen we aan de slag om de maaltijden voor de olifanten te bereiden. We kneden een bal van alle ingrediënten zodat we deze daarna aan de olifanten konden geven. Alle kinderen hebben ook eten aan de olifanten gegeven, een spannende ervaring voor zowel de volwassenen als de kinderen. De olifanten leken erg ontspannen en pakten met de slurf enthousiast het eten uit onze handen. De kinderen vonden het geweldig om de olifanten het eten te geven en ze van dichtbij te bewonderen.

Wandelen met de Olifanten

Nadat de olifanten hadden gegeten, liepen we met de olifanten mee de jungle in. We maakten een aantal foto’s en de gids vertelde ons over de olifanten en waarom ze bij het opvangcentrum terecht zijn gekomen. Dit was een waardevolle les voor onze kinderen over dierenwelzijn en de schoonheid van een duurzame, ethische benadering van toerisme.

Spelen en Baden

Na de wandeling kwamen we uit bij de zwembaden voor de olifanten! De kinderen keken hun ogen uit toen de dieren het water in gingen. Wij mochten ook het zwembad in om de olifanten lekker schoon te borstelen. Op oma en de baby na zijn we allemaal het water ingegaan! Het was wel oppassen, want het kon glibberig zijn. Wie ons gezin een beetje kent, kan wel raden wie er onderuit is gegaan haha.

Thaise lunch als afsluiting

Na een ochtend vol activiteiten genoten we van een heerlijke lunch, verzorgd door het opvangcentrum. Het eten was niet alleen lekker, maar ook een fijne pauze om even bij te komen en na te praten over onze ervaringen. Wie het water was ingegaan kon nog even douchen (wel een buitendouche!) en opfrissen in een apart gebouwtje naast het hoofdgebouw.

Een Duurzame Toekomst Steunen

Wat deze dag extra bijzonder maakte, was het besef dat ons bezoek daadwerkelijk bijdroeg aan de ondersteuning van duurzaam en ethisch olifantentoerisme. Door tijd door te brengen met deze geredde olifanten en deel te nemen aan hun dagelijkse activiteiten, hielpen we om bewustwording te creëren en financiële steun te bieden voor hun zorg en welzijn.

Ben je geïnspireerd door onze ervaring en wil je meer leren over duurzame reizen en het ondersteunen van ethisch toerisme? Bekijk dan deze aanbevolen boeken en producten:

  • Boek “The Ethical Travel Guide” – Ontdek meer bestemmingen die ethisch en duurzaam toerisme ondersteunen.
  • Boek “Sustainable Escapes” – Vind meer duurzame en milieuvriendelijke reisopties.
  • Reisspelletjes voor kinderen – in de voorbereidingen van onze reis naar Thailand, speelde ik met Jones de memory game over Thailand. Zo kwam de olifanten ook al naar voren, maar na het bezoek aan het olifantenrescuecentre kon hij er zelf nog meer over vertellen. Ik heb de memory game ook online gezet, zie fromeasttowest.nl.

Mocht je zelf ook naar Thailand gaan en het olifantenopvangcentra in Pattaya willen bezoeken? Boek dan via hun eigen website je eigen avontuur en draag bij aan de zorg en het welzijn van deze prachtige dieren.

Powered by GetYourGuide

Nog een tip, ontdek leuke uitstapjes in Thailand via GetYourGuide.

Delen: