Ontdek de wereld met de memory games van From East to West

Ontdek de wereld met de memory games van From East to West

De eerste keer naar Thailand met ons gezin, hoe overleef je zo’n vliegreis? Ik wilde wat cadeautjes kopen voor de kinderen zodat ze iets te spelen hebben in het vliegtuig, maar toen bedacht ik me dat Jones gek is op memory games, vooral omdat hij altijd van mij wint! Ik kon zelf ook wel een wat braintraining gebruiken, dus ik maakte als cadeautje voor hem een zelfgemaakte memory game over Thailand.

Een memory game is niet alleen leuk om samen te spelen, maar ook meteen handig om zo meer over de Thaise cultuur te leren. Hij vraagt nogal eens ‘waarom?’ dus dan konden we het mooi over de afbeeldingen op de memory kaartjes gaan hebben. Het cadeautje was een succes, van het zelf mogen uitknippen en spelen naar het ervaren van de dingen die op de plaatjes staan. Best bijzonder dat we bijna alles wat op de plaatjes staan ook echt hebben gezien, gedaan of gegeten!

Wil je ook aan de slag met memory games over verschillende culturen? In deze blog ontdek je de voordelen van memory games én ontvang je korting op de memory games uit de webshop van From East to West.

Waarom Memory Games over verschillende culturen?

Memory games zijn niet alleen leuk, maar ook nuttig voor de ontwikkeling van kinderen. Hier zijn enkele voordelen van het spelen van memory games:

1. Verbetering van Geheugen en Concentratie: Memory games stimuleren het korte- en langetermijngeheugen van kinderen. Door het vinden van paren leren ze zich te concentreren en hun geheugen te trainen. Ook handig voor ouders trouwens ;).

2. Ontwikkeling van Cognitieve Vaardigheden: Door patronen te herkennen en strategisch na te denken, ontwikkelen kinderen hun probleemoplossend vermogen en kritische denkvaardigheden.

3. Bevordering van Culturele Bewustwording: De memory game is uniek omdat het kinderen kennis laat maken met verschillende culturen. De kaarten bevatten afbeeldingen van iconische dieren, bezienswaardigheden en culturele elementen van landen zoals Thailand, Indonesië, Suriname en Maluku.

De Perfecte Reisspel

De memory game van From East to West is compact en gemakkelijk mee te nemen, waardoor het een ideaal spel is voor op reis. Of je nu in het vliegtuig zit, op de camping bent, of gewoon een rustige middag thuis doorbrengt, de memory game biedt eindeloos speelplezier en educatieve waarde.

Een Diepere Verbinding met je Roots

Naast het plezier en de educatieve voordelen, biedt onze memory game een kans voor gezinnen om dieper in hun culturele roots te duiken. Het spel kan een geweldige gespreksstarter zijn om verhalen en tradities te delen die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Tijdens onze reis in Thailand was het ook leuk om naar de plaatjes van de memory game te refereren “Kijk dit hebben we gezien!”.

Download het Gratis E-book: Talk About Your Roots

Om je nog meer te helpen bij het ontdekken van je roots met je kinderen, heb ik een e-book geschreven: “Talk About Your Roots”. Dit e-book staat vol met inspirerende verhalen, praktische tips en leuke activiteiten om je kinderen te betrekken bij hun culturele erfgoed.

Download hier je gratis e-book en ontvang een exclusieve kortingscode voor onze memory game op Etsy!

Bezoek memory game webshop van From East to West

Ben je klaar om te beginnen met het verkennen van de wereld met je kinderen? Bezoek dan de webshop en bekijk onze prachtige collectie memory games. Gebruik de kortingscode uit het e-book voor een speciale korting op je aankoop.

Ga naar de webshop en ontdek de perfecte memory game voor jouw gezin!

Het is nooit te vroeg om je kinderen kennis te laten maken met de wereld en hun culturele erfgoed. De memory game biedt een leuke en educatieve manier om dit te doen, terwijl het ook bijdraagt aan hun cognitieve ontwikkeling. Download het gratis e-book en bezoek de webshop om vandaag nog te beginnen met het ontdekken van je roots.

Stay connected: Volg ons op instagram @from.east.to.west voor meer inspiratie, verhalen en exclusieve aanbiedingen.

xxx Charada

Delen: