Online business starten, ontdek de ideale online side hustle

Online business starten, ontdek de ideale online side hustle

Het opzetten van een online business, je kunt wel zeggen dat dit een uit de hand gelopen hobby is van mij. Online werken biedt namelijk zoveel mogelijkheden, zonde om deze kansen niet te benutten. Vooral als moeder kun je hier een fijn extra inkomen uit halen, zonder dat dit ten koste gaat van tijd met je gezin. In deze blog vertel ik je precies hoe je een online side hustle start!

Waarom een online business starten als moeder

Eerst op een rij waarom het goed is om een online side hustle te starten:

  1. Flexibiliteit. Het runnen van een online business biedt flexibiliteit in werktijden. Dit past goed bij het moederschap, omdat je je werk kunt aanpassen aan de behoeften van je gezin. Doet je kleintje nog een dutje? Dan kan jij iets aan jouw online business doen. Of slapen je kinderen al om 20.00 uur? Je hebt dan nog de hele avond om aan je side hustle te werken. Zijn de kinderen op school en heb je verder geen verplichtingen? Je kunt zelfs als je bij de kapper zit even aan je business zitten (doe ik ook!).
  2. Extra inkomen. Hier komt de independent woman in mij naar boven. Afhankelijk zijn van het inkomen van een ander? Nooit. Ik bepaal zelf waar ik wat aan uitgeef. Je online side hustle kan namelijk een waardevolle bron van extra inkomen zijn, waardoor je meer financiële vrijheid hebt en misschien zelfs kunt werken aan het opbouwen van een passief inkomen.
  3. Passie omzetten in werk. Net als mijn uit de hand gelopen hobby online ondernemen is, heb jij waarschijnlijk ook iets wat jij sowieso leuk vindt om te doen zonder dat daar geld tegenover hoeft te staan. Kan je lekker koken, kan jij goed meubels pimpen of brei je de mooiste truien voor je dochter? Een online side hustle stelt je in staat om je passies en interesses om te zetten in een winstgevende onderneming, hoe fijn is dat!
  4. Wereldwijd bereik. Als je een fysieke locatie hebt (zoals een winkel, restaurant, salon of praktijk) ben je afhankelijk van de ruimte die je beschikbaar hebt om klanten te ontvangen. Met het internet kun je een wereldwijd publiek bereiken, wat betekent dat je producten of diensten niet beperkt zijn tot de lokale markt. Je kunt ongelimiteerd klanten bereiken, ontvangen en helpen.

Hoe begin je een online side hustle

Nu je weet wat de voordelen zijn van een online side hustle, wil je natuurlijk weten hoe je kunt beginnen. De eerste stap is het overwegen waar je goed in bent of wat je graag doet. Dit gebruik je als basis voor je online business. Wat is nu je hobby waarvan je je werk kunt maken?

Onderzoek vervolgens of er vraag naar is wat je wil gaan aanbieden. Analyseer je potentiële doelgroep en concurrentie en kies een niche. Je focust dan op een specifiek segment van de markt om je te onderscheiden en je doelgroep beter te kunnen bedienen. Dit klinkt spannender dat het is, maar maak een businessplan. Stel duidelijke doelen, strategieën en een financieel plan op voor je online onderneming. Neem je side hustle serieus en neem de tijd om hier even goed voor te zitten. Zo weet je waar je naar toe gaat werken.

Dan komt het leuke gedeelte. Kies je verkoopkanaal en verdienmodel. Afhankelijk van wat je in je businessplan hebt opgeschreven, zoek je daar een passend verdienmodel bij met bijbehorend verkoopkanaal. Denk aan e-commerce, affilliate marketing of online cursussen via je eigen website of platforms zoals Etsy of bol.com. Hulp bij nodig? Vraag het gewoon aan ChatGPT.

Heb je je verdienmodel gekozen? Dan is het tijd om online te gaan. Bouw je online aanwezigheid op. Maak een website, start een blog, wees actief op sociale media en bouw aan een community rondom je merk. Blijf consistent en heb geduld, het opbouwen van een online business kost tijd. Zo heb ik zelf ook onlangs een nieuw Instagram account opgestart: @sidehustle.vibes

Don’t stop before the magic happens

Als moeder kun je met een goed plan en toewijding een succesvolle online business opzetten die past bij je levensstijl. Het makkelijkste is om te beginnen met een verdienmodel waarbij je geen voorraad, productie, transport en klantenservice bij nodig hebt. Simpelweg promoten van andere diensten of producten en hier commissie voor ontvangen. Dit verdienmodel heet affiliate marketing. In mijn gratis e-book leg ik je hier alles over uit zodat je hier meteen mee kunt gaat starten.

Download hier het gratis e-book

Succes! Xx Charada

Delen: