Vind de zin van het leven bij The Sanctuary of Truth in Pattaya, Thailand

Vind de zin van het leven bij The Sanctuary of Truth in Pattaya, Thailand

Een van de meest indrukwekkende en spirituele bezienswaardigheden in Thailand: The Sanctuary of Truth in Pattaya. Het stond al heel lang op mijn bucketlist om het grootste houten kasteel ter wereld te bezoeken. Deze unieke tempel is een meesterwerk van houtbewerking en een ode aan de Thaise cultuur, religie en filosofie.

Volgens de website van het museum vind je antwoorden op levensvragen: “Wie zijn wij? Hoe te leven? Hoe zal het leven verder gaan? En wat is het doel van het leven?” oftewel wat is je purpose in life. In deze blog deel ik mijn ervaringen en waarom je dit prachtige monument absoluut moet bezoeken tijdens je reis naar Thailand.

Een Tempel Gebouwd uit Hout

The Sanctuary of Truth, ook wel bekend als Prasat Sut Ja-Tum, is volledig gemaakt van hout. Het bouwwerk begon in 1981 en is nog steeds een doorlopend project, aangezien er voortdurend onderhoud en restauratie plaatsvindt. Vandaar dat alle bezoekers voor de zekerheid een helm moeten dragen als we de naar binnen gaan.

Elk stukje hout is met de hand gesneden en de details zijn werkelijk verbluffend. De tempel is 105 meter hoog en beslaat een oppervlakte van ruim 3.200 vierkante meter. Het ontwerp is geïnspireerd door oude Thaise architectuur en bevat elementen van boeddhisme en hindoeïsme.

Symboliek en Filosofie

De tempel is niet alleen een architectonisch wonder, maar ook rijk aan symboliek. Elk detail van de tempel vertelt een verhaal en draagt bij aan een dieper begrip van het leven en het universum. Het doel van The Sanctuary of Truth is om bezoekers te herinneren aan de waarde van religie, filosofie en kunst. Het gebouw symboliseert de menselijke beschaving en de relatie tussen mens, natuur en het universum.

Een Spirituele Ervaring

Bij mijn bezoek aan The Sanctuary of Truth voelde ik meteen een gevoel van sereniteit en bewondering. De gedetailleerde houtwerken, de serene omgeving aan de kust en de spirituele ambiance maken het een plek waar je echt tot rust kunt komen. We gingen aan het einde van de middag, dan is de zon niet meer zo fel en dat leverde mooie foto’s op. Of je nu een diepgaande spirituele ervaring zoekt of gewoon wilt genieten van de prachtige architectuur, deze tempel biedt voor ieder wat wils.

Ik ben samen met mijn ouders, zusje en baby van 9 maanden geweest en dat was prima te doen. De buggy kon gewoon in een houten lift naar boven en er gaan vanaf de entree een pendelbus naar het bouwwerk toe. Dat scheelde weer lopen. Op de terugweg wilde ik wel graag lopen (de anderen niet, die zaten liever in de airco) om nog mooie foto’s te maken ;).

Powered by GetYourGuide

Praktische Informatie

  • Locatie: 206/2 Moo 5, Soi Naklua 12, Naklua, Banglamung, Pattaya, Chonburi 20150, Thailand
  • Openingstijden: Dagelijks van 08:00 tot 18:00
  • Entreeprijs: De toegangsprijs varieert, maar ligt meestal rond de 500-600 Baht voor volwassenen. Kinderen krijgen vaak korting en de baby was gratis.

Boek je Bezoek

Als je The Sanctuary of Truth zelf wilt ervaren, raad ik je aan om je tickets van tevoren te boeken. Dit kan gemakkelijk via GetYourGuide waar je betrouwbare en betaalbare tickets kunt vinden. Klik op de volgende link om je bezoek te plannen: Boek je tickets voor The Sanctuary of Truth hier.

Conclusie

The Sanctuary of Truth is een must-see voor iedereen die Pattaya bezoekt. Het is een plek waar kunst, cultuur en spiritualiteit samenkomen in een adembenemend houten meesterwerk. Mis deze unieke ervaring niet en ontdek zelf jouw ‘purpose in life’ bij The Sanctuary of Truth.

Delen: