Online shoppen en affiliate marketing, ik leg het uit hoe het werkt!

affiliate-marketing-uitleg-charada

In sommige berichten op mijn blog zie je links staan naar andere sites toe. Wist je dat het doorverwijzen naar andere sites een onderdeel is van mijn affiliate marketing plan? Affiliate marketing is namelijk een manier hoe ik geld verdien met mijn blog. Ik leg je in deze blog uit wat affiliate marketing is en hoe ik dit toepas op mijn blog.

Wat is affiliate marketing?

Heel simpel uitgelegd. Bij affiliate marketing heb je twee partijen, de promoter én het bedrijf die een product of dienst aanbiedt ter promotie.

De promoter wordt in marketing termen een publisher, affiliate of soms influencer genoemd. Deze persoon zorgt voor promotie van een product of dienst van een ander bedrijf door deze op bijvoorbeeld een blog, website, nieuwsbrief en/of op social media te plaatsen.

Het bedrijf die producten of diensten aanbiedt ter promotie wordt een adverteerder genoemd. Grote adverteerders zijn bijvoorbeeld Bol.com, de Bijenkorf en Wehkamp.

Hoe verdien je geld met affiliate marketing?

De publisher kan geld verdienen op verschillende manieren, dit hangt dus van de afspraken af met de adverteerder. Vaak is het zo dat je een vast commissie percentage afspreekt. Dan ontvang je een percentage van het aankoopbedrag van het product of dienst als iemand via jou daadwerkelijk een bestelling plaatst bij de adverteerder.

Een voorbeeld. Je ontvangt 10% commissie per verkocht product. Dus als jij een product van € 100,- op jouw site promoot en iemand klikt erop en koopt vervolgens via jouw link het product bij de adverteerder, dan verdien jij € 10,- commissie.

Het promoten kan bijvoorbeeld door een blog te schrijven met een link naar het product of door een banner op je site te plaatsen.

Affiliate marketing bedrijven

In Nederland heb je een aantal grote affiliate marketing bedrijven. De bekendste drie zijn:

Als je op de links klikt van de affiliate bedrijven kom je nog veel meer te weten over de werkwijze en de mogelijkheden!

Hoe zet ik affiliate marketing in op mijn blog?

In sommige berichten op mijn blog zie je links staan naar producten die ik leuk vind of die ik zelf thuis heb, als je op de link klikt wordt je doorverwezen naar de webshop waar je het product kan kopen. Handig toch! Koop je het? Dan ontvang ik een kleine vergoeding daarvoor.

Hoop dat het zo allemaal iets duidelijker is. Wil je meer weten? Mail dan naar info@charada.nl.

Groetjes,

Cha

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *