Verhuizen met een kind, mijn tips om relaxed te blijven

Verhuizen met een kind, mijn tips om relaxed te blijven

Het is zo ver, wij zijn verhuisd! We hebben de hoofdstad verlaten en zijn terug naar het kleine stadje waar ik ben opgegroeid en waar mijn ouders en familie wonen. Nu we een dreumes hebben rondlopen, willen we graag een huis met een tuin. Daarom hebben we ons appartement in de verkoop gezet en een eengezinswoning gekocht! In deze blog lees je hoe wij de voorbereidingen hebben aangepakt om relaxed te verhuizen met een kind.

Geen Amsterdammer meer

Na 10 jaar in Amsterdam te hebben gewoond, voelt het wel een beetje raar om er weg te gaan. Heel verrassend is het juist de geboren en getogen Amsterdammer Steven die mij echt heeft overgehaald met alle voordelen die de verhuizing met zich mee zal brengen. Jones gaat opgroeien met een grote familie in de buurt en we hebben meer quality time samen. Meer tijd samen komt omdat onze vaste lasten een stuk omlaag gaan en we daardoor niet allebei fulltime hoeven te werken. Meer samen genieten van het leven dus!

Het appartement in Amsterdam hebben we de verkoop in gedaan. We hebben daarvoor een verkoopmakelaar ingeschakeld die zijn werk goed heeft gedaan! Het makelaarskantoor hield zelfs rekening met de ochtend- en middagdutjes van Jones en plande daaromheen de bezichtigingen in. Heel relaxed. Als er dan weer een kijkdag was, gingen Jones en ik eventjes chillen bij het koffietentje om de hoek.

Verhuizing voorbereiden

Het appartement in Amsterdam is verkocht en het nieuwe huis is aangekocht. Dat allemaal in 3 weken tijd! We hebben het hele huis gestript en alles nieuw geplaatst, best een pittige verbouwing. Maar geen stress want we gaan de verbouwing niet zelf doen, maar uitbesteden aan een aannemer. Het verbouwingsteam heeft ook de verbouwing van ons oude huis gedaan, dus we wisten al dat het helemaal goed ging komen in het nieuwe huis.

De keuken laten we plaatsen door het bedrijf waar we de keuken hebben gekocht. Zo hebben we dat ook geregeld met de vloer. En dan nog onze gouden tip, een verhuisbedrijf inhuren. Bij de vorige verhuizing hebben wij de hulp van een verhuisbedrijf voor het eerst ingeschakeld en wat een verademing was dat! Dit wordt al mijn negende verhuizing, dus ik weet wel wat ik wel en niet moet uitbesteden. Neem van mij aan, een verhuisbedrijf is echt geen overbodige luxe.

Verhuisteams inschakelen

We hebben dus eigenlijk vijf teams werken aan het hele verhuisproject:

  1. Team verbouwing. Doen het sloopwerk, de badkamer, toilet, schilderwerk en tuin.
  2. Team keuken. Leveren en plaatsen de keuken.
  3. Team vloer. Leveren en plaatsen de vloer door het hele huis.
  4. Team vervoer. Brengen alle spullen vanuit Amsterdam naar het nieuwe huis. Ze halen zelfs de kledingkasten uit elkaar halen en zetten deze in het nieuwe huis weer in elkaar.
  5. Team organisatie. Dat zijn Steven en ik. Wij bewaken de planning en zorgen ervoor dat alle teams op tijd ingeschakeld worden. Wij moesten de keuken, badkamer, vloer, verf, etc. tijdig aanleveren en rekening houden met de levertijden.

Om aan onze taken tijdens de voorbereidingen te kunnen voldoen, hebben wij op sommige momenten oppashulp ingeschakeld. Zo konden wij rustig overleggen en keuzes maken. Wanneer er geen oppas beschikbaar was, namen we Jones gewoon mee naar de winkel. Dan planden we iets minder activiteiten in op een dag. Ging hartstikke prima en was nog gezellig ook.

Relaxed verhuizen met kind

Mijn tip om relaxed te verhuizen met een kind is dus simpel.

Besteed de taken uit die een ander beter kan en schakel (oppas) hulp in!

Een nieuw huis aankopen, het oude appartement verkopen, het nieuwe huis verbouwen en het verhuizen van Amsterdam naar Culemborg hebben wij binnen drie maanden gerealiseerd. Dat was niet gelukt zonder alle teams. Al moest er veel gebeuren, ik heb deze periode niet als stressvol ervaren. De verhuisperiode was juist heel erg leuk. Ook Jones kreeg genoeg tijd en aandacht van z’n ouders. Dat is ook waar het ons allemaal om gaat, meer tijd samen. Niet later, maar nu.

But beware! Je zal nu veel meer interieur foto’s voorbij zien komen op Instagram want we hebben hele toffe items gespot en gekocht :-).

Als je wil weten waar ik interieur inspiratie vandaan haal, check dan de vorige blog over interieur shoppen.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *