Cadeautjes inpakken voor een webshop, wat komt er allemaal bij kijken?

Cadeautjes inpakken voor een webshop, wat komt er allemaal bij kijken?

Al meer dan 7 jaar werk ik in de verpakkingsbranche. Trends spotten, nieuwe designs laten ontwerpen en inspiratie voorbeelden fotograferen vind ik echt super leuk om te doen. In deze blog geef ik een voorbeeld hoe ik de cadeautjes inpak voor de webshop bestellingen van mijn eigen webshop FROM EAST TO WEST en leg ik uit wat er allemaal bij komt kijken.

Kies een kleurenthema

Verpakkingen zijn een onderdeel van je totale concept. Kies dan ook de kleuren die overeenkomen met je huisstijl en webshop om zo een mooie eenheid te creëren. Voor mijn webshop heb ik de kleuren zwart, wit en bruin gekozen. Deze kleuren zie je dan ook terug in al mijn verpakkingsmaterialen.

Cadeautjes webshop From East to West

Een mooi voorbeeld is Bol.com, daar kan je bij je bestelling kiezen om de producten te laten inpakken met inpakpapier. Ze hanteren altijd de herkenbare kleur blauw in de verpakkingen. Zelfs de verzenddoos is wit met blauw gekleurd.

Mix & Match de verpakkingen

Mix en match je webshop producten met bijpassende verpakkingsmaterialen. Verkoop je bijvoorbeeld t-shirts en cottonbags zoals ik? Dan kan je ervoor kiezen je producten mooi in te pakken in een cadeaudoos. Ik heb voor een zwarte cadeaudoos gekozen en heb er een wit lint met zwarte stippen omheen gestrikt. De t-shirt in het doosje heb ik ook nog eens verpakt in zijdepapier in dezelfde stijl, ook wit met zwarte stippen.

Voor het juist mixen & matchen, meet je eerst de formaten op van je producten. Vervolgens bepaal je in welke stijl je wilt verpakken, simpel met inpakpapier of zoals ik wat luxer met een cadeaudoos en lint.

Zorg voor branding

Wist je dat je ook je verpakkingen kan laten branden? Naast een herkenbare kleurenthema adviseer ik om je logo op de verpakkingen te drukken. Je klanten weten dan meteen dat de bestelling van jouw webshop komt. Je kan dozen bedrukken, lint bedrukken en stickers bedrukken bijvoorbeeld.

Als startende webshop eigenaar wil je het misschien eerst iets rustiger aanpakken. Ik heb bijvoorbeeld een stempel laten maken met mijn logo en stempelde zelf een aantal kartonnen labels. Als je labels laat bedrukken, moet je niet schrikken dat je met hoge minimale afnames zit.

Cadeautjes inpakken

Inpakken kost tijd

Cadeautjes inpakken is heel leuk maar kost ook veel tijd. Leuker is om het samen te doen! Ik heb een paar vriendinnen die het fijn vinden om mij mee te helpen cadeautjes in te pakken, dat werkt ontspannend na een dagje kantoor zeggen ze dan. Lekker bezig zijn met de handen en kletsen. Dit was nog in de beginfase, als je steeds meer orders krijgt is dat niet meer te doen.

Tip: denk goed na over de logistieke afhandeling. Je hebt ook bedrijven waaraan je dat kan uitbesteden of je kan een logistiek medewerker in dienst nemen. Verkijk je er niet op hoeveel tijd het je gaat kosten. Naast het mooi inpakken van je webshop orders heb je ook tijd nodig om het te verzenden. Adreslabels uitprinten, verzenddoos vouwen en dicht tapen.. je bent zo een paar minuten verder voor één order.

Waar koop je verpakkingsmateriaal voor je webshop?

Je hebt verschillende bedrijven waar je verpakkingsmateriaal kan kopen. Je kunt zelfs bij Bol.com verzenddozen kopen of mooie kleuren lint.

Een aanrader van een verpakkingsbedrijf op bol.com is Papyrasse. Zij verkopen namelijk al luxe geschenkdozen met deksel per 2 stuks. Dat is echt uniek want meestal zit je met grote afnames. Zo kun je fijn testen of de verpakking naar wens is voordat je groot gaat inkopen.

Heb jij ook een webshop of heb je plannen om er één te starten? Je kan mij altijd om advies vragen over de juiste verpakkingen via info@chamediakitchen.com.

Impact maken met een Thank you card

Nog een extra tip. Stuur een webshop bedankkaart mee met al je orders. In een andere blog vertel ik je hoe je met de juiste elementen je webshop verkopen kunt stimuleren en je klantenbinding kunt vergroten.

>naar de webshop bedankkaart blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *