Webshop bedankkaartje om je verkopen te stimuleren

Webshop bedankkaartje om je verkopen te stimuleren

Onderschat de kracht van een bedankkaartje niet. Zoiets simpels als een bedankkaartje kan grote impact hebben op jouw bedrijf. Vooral als je hier de juiste informatie op toont om klantenbinding te verhogen en de verkoop te stimuleren. 

In de 10 jaar dat ik als verpakkingsspecialst werkte, heb ik vele webshop eigenaren geadviseerd hoe ze met hun verpakkingen een unieke beleving aan de klant konden meegeven. Een onderdeel daarvan is het bedankkaartje. In deze blog leg ik uit waarom een bedankkaartje een must is voor iedere webshop eigenaar.

Herhaalaankopen stimuleren

De klant die bij je heeft gekocht is hoogstwaarschijnlijk blij met het product en de service. Om te stimuleren dat ze een herhaalaankoop doen, is het slim om een kortingscode op je bedankkaartje te zetten en je website url.

Voorbeelden van een webshop thank you card templates waar alle elementen op staan om je verkoop te stimuleren vindt je op chamediakitchen.com.

Bereik laten groeien 

Laat klanten je meehelpen om jouw webshop te promoten door jouw tag of hashtag te gebruiken op social media. Zet op het bedankkaartje waar je te vinden bent op social media en hoe ze met jou in contact kunnen komen. 

Waardering tonen naar je klant

Toen ik mijn webshop runde, schreef ik bij elke bestelling een handgeschreven kaartje om daar mijn waardering naar de klant te tonen en voor de persoonlijke touch. Maar hoe meer bestellingen je krijgt, hoe meer werk dit met zich meebrengt. Hoog tijd om dit efficiënter aan te pakken met een geprinte versie!

Bovenstaande tips heb ik kant-en-klaar uitgewerkt in een webshop thank you card template. Je kunt deze aanschaffen op mijn bedrijfswebsite Cha Media Kitchen en gemakkelijk de template bewerken in het ontwerpprogramma Canva.

Mocht je nog geen Canva gebruiken? Je kunt via mijn link jezelf gratis aanmelden voor de PRO versie van 30 dagen. Daarna wordt je account automatisch omgezet naar de standaard variant, ook geheel gratis te gebruiken. 

Ik heb een videotutorial gemaakt hoe je het webshop bedankkaartje kunt aanpassen. Je kunt o.a. de tekst inhoud, kleuren en lettertypes aanpassen. Klik op de link Webshop bedankkaart video om naar YouTube te gaan.

Hoop je hiermee geholpen te hebben! Succes met de online verkoop drukte in deze tijd.

Liefs,

Charada 

Delen: