Draagzak of draagdoek voor je baby?

draagzak luipaardprint

Op pad met je baby. Een kinderwagen hadden wij al maar ik was toch benieuwd of het dragen van baby Jones in een draagzak of draagdoek fijn zou zijn. Het leek mij wel handig om je baby dicht bij je te hebben en toch je handen vrij te hebben. Van mijn vriendinnen kreeg ik verschillende adviezen en gaven zij hun ervaringen over dit onderwerp. Zelf ging ik een draagzak én een draagdoek testen om in praktijk te ondervinden wat ik zelf handig vind. Natuurlijk ging ik ook online zoeken naar leuke draagzakken en draagdoeken, in deze blog lees je mijn bevindingen.

Draagzak kiezen?

Een draagzak is makkelijker en sneller in gebruik dan een draagdoek. Je klikt de banden vast met een gesp en je bent klaar. Met een draagdoek ben je iets langer bezig maar oefening baart kunst natuurlijk. Vriendin Dione had mij foto’s gestuurd van beide opties en gaf de voorkeur aan een draagzak.

Je kan het zo duur maken als je zelf wilt, de prijzen van een goede draagzak liggen rond de € 120,-. Drie merken die mijn vriendinnen aanraden zijn Tula, Ergobaby en Bykay.


Ik heb de Tula draagzak van vriendin Andrea uitgeprobeerd en vond het ideaal. Jones was toen net geboren en met de losse insert is de draagzak ook voor een newborn te gebruiken.

Draagdoek kiezen?

Op Instagram kwam ik een aantal mooie draagdoeken tegen. Je merkt wel dat de prijzen erg variëren. De mooiste draagdoeken vond ik van het merk Artipoppe.

Vriendin Thirza had mij een draagdoek demonstratie gegeven toen ik op kraamvisite ging van haar baby. Ik was toen net zwanger en wist nog niets van draagdoeken af. Nu een half jaar later staat ze model (via modelmama’s) voor Artipoppe, hoe toevallig is dat!

Een draagdoek had ik thuis al liggen zonder dat ik het door had. Een batik sarong uit Bali kon ik makkelijk knopen (na een tutorial op YouTube) en de baby dragen. Van mijn moeder hoorde ik dat mijn oma dat vroeger ook bij mij deed. Ze ging dan koken en ik lag dan in een draagdoek dicht tegen haar aan. In Indonesië noemen ze een draagdoek een slendang.


Wat ga ik doen?

Naast het gemak en de snelheid vind ik het toch prettiger om een stevige draagzak te gebruiken. In een warm land zoals Indonesië zal de slendang wel voldoende zijn maar ik heb toch het idee nu we richting de winter gaan, dat een draagzak ook meer bescherming tegen de kou zal bieden.

Uiteindelijk had vriendin Sanya nog een draagzak van Ergobaby die wij mochten lenen, super lief! Wij zijn er hartstikke blij mee want we merkten meteen dat Jones erg op zijn gemakje is in de draagzak. Hij valt namelijk meteen in slaap als hij er in zit en we zijn er inmiddels al vaak mee op pad geweest.

De draagzak vind ik een goede toevoeging aan je baby uitzet! Uiteindelijk hebben wij er zelf ook één aangeschaft van Ergobaby.

Heb je nog inspiratie nodig om cadeautjes te kopen voor een babyshower? Of als je op kraamvisite gaat? Check dan de blog over baby cadeaus.

Liefs,

Charada

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *