Wat mag je wel en niet eten als je zwanger bent?

eten en zwangerschap

Toen ik net had ontdekt dat ik zwanger was, wist ik niet precies wat ik nou wel en niet mocht eten. Een nieuwe online zoekopdracht van mij werd daarom: wat mag je wel en niet eten als je zwanger bent? 

Als ik er aan terug denk hoe de zwangerschap mijn eetgedrag heeft beïnvloed, is dat echt bizar. In deze blog vind je mijn lijstje met informatie over dit onderwerp en lees je hoe mijn smaak pupillen zijn veranderd in deze periode.

Zwangerschap & Eten

Je bent zwanger en zit in een restaurant, welk gerecht kan je dan beter laten staan? Of je staat in de supermarkt, welke boodschappen mogen dan wel in je mandje? Vooral in de beginperiode van mijn zwangerschap googelde ik er op los. Hieronder mijn lijstje met handige websites over zwangerschap en eten.

Zwangerschap & Food cravings

Uiteindelijk heb ik nog heel gevarieerd kunnen eten. Zolang het maar geen rauw vlees of vis was, vond ik het prima. Sushi met een vulling van gefrituurde garnaal at ik dus gewoon op. Biefstuk Bali van Loetje bestelde ik dan weer niet, we gingen er wel heen maar ik koos dan iets anders omdat ik het zonde vond om een biefstuk welldone te bestellen als de medium gebakken biefstuk zoveel lekkerder is. Ook ontwikkelde ik spareribs verslaving haha!

Tijdens de zwangerschap zijn mijn smaak pupillen op een positieve manier veranderd. Wil je weten wat mijn grappigste food cravings en andere gekke smaakveranderingen waren tijdens de zwangerschap?

Ik heb een uitgebreide gastblog geschreven voor Momlife & The City over de Food cravings van een zwangere dame.

Check it out!

spare ribs eten plato loco Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *