Online werken, 12x remote beroepen voor meer vrijheid

Online werken, 12x remote beroepen voor meer vrijheid

Yes, deze blog wilde ik al zo lang schrijven! Online werken vind ik namelijk fantastisch. Ik heb mij verdiept in de verschillende beroepen waarbij je volledig online kunt werken en doe dit nu ook grotendeels.

Ik schreef afgelopen jaar voor mijzelf op dat ik werk wil doen waar mijn hart naar uit gaat en dat ik een online business wil runnen. Ik wist niet precies hoe en wat ik ging doen en vertrouwde er gewoon op dat het vanzelf wel zou gebeuren. En dat gebeurde ook! Ik wist eerst niet dat zoiets manifesteren heette, maar dat is blijkbaar wat ik heb gedaan. Ik kreeg een super leuk aanbod om les te geven op de basisschool als docent mediawijsheid en daarnaast ben ik nog een bedrijf gestart waarbij ik locatie onafhankelijk werk als marketing coach voor beauty ondernemers. Maar luister, dit is niet komen aanwaaien. Een nieuwe baan is er niet opeens, al die jaren ervoor heb ik ook tijd geïnvesteerd in het onderhouden van mijn netwerk. Een nieuw bedrijf komt ook niet aanwaaien, nadat je een idee hebt gekregen is het doorzetten om het bedrijf op te zetten en van de grond te krijgen, daar zit veel investering in van zowel tijd en geld. Maar goed, leuk is het wel!

Wat is remote werken

Bij het hebben van een online business (zoals in mijn geval www.desuccessalon.nl) kun je remote werken. Remote werken betekent dat je niet afhankelijk bent van een locatie om te werken. Je kunt letterlijk je spullen pakken naar een ander land en daar gewoon verder aan de slag. Je bent niet gebonden aan een vaste locatie zoals een kantoor en hebt de vrijheid om overal ter wereld te kunnen werken. Je hebt dan wel toegang tot het internet nodig en een laptop. Locatie onafhankelijk werken vind ik zelf heel belangrijk, ik hoef niet (meer) de wereld over te reizen om dit te doen, juist lekker thuis of bij een coworking space in de buurt is ook fijn. Het gevoel van vrijheid en het gaan en staan waar je zelf zin in hebt trekt mij enorm aan. Vandaar dat ik het remote kunnen werken ook erg belangrijk vind.

Welke banen zijn geschikt om remote te werken?

Hierbij een lijstje van 12 beroepen:
⁃ Virtual assistent
⁃ Webdesigner
⁃ Online coach
⁃ Videograaf
⁃ Fotograaf
⁃ Blogger
⁃ Influencer
⁃ Social media manager
⁃ Content marketeer
⁃ Schrijver
⁃ Online trainer
⁃ Online adverteerder

Wil jij weten of één van bovenstaande beroepen iets voor je is? Volg dan heel laagdrempelig een online cursus, daarna kun je eerst voor jezelf al in praktijk brengen en vervolgens voor nieuwe klanten. Bijvoorbeeld de online cursus: e-mailmarketing met Mailchimp of de WordPress cursus Maak je eigen website.

Vrijheid met online verdienmodellen

Ook als je een eigen praktijk, salon of studio hebt, ben je niet beperkt om alleen maar op jouw locatie aanwezig te zijn. Ook als je vaker vrij wil of op vakantie wil gaan, heb je vele manieren om toch genoeg inkomsten binnen te krijgen zonder op de zaak aanwezig te hoeven zijn. Je kunt dus naast je eigen locatie één of meerdere online verdienmodellen inzetten. Zo kun je dus toch remote gaan werken! Waarom kiezen als het allebei kan ;).

Welke online verdienmodellen zijn er?

Nou ik kan je vertellen, er zijn er genoeg! Ik heb daar een ebook over geschreven inclusief actielijst om online verdienmodellen aan je business toe te voegen. Het ebook noem ik mijn website kookboek met daarin de 5 recepten voor een succesvolle online business. Mocht je hier meer over willen weten? Dan verwijs ik je door naar mijn bedrijfspagina Cha Media Kitchen.

Een voorbeeld van een online verdienmodel is affiliate marketing, meer hierover in een andere blog waarin ik uitleg hoe dit verdienmodel werkt.

En, wil jij ook (meer) remote gaan werken? Of wil je hier even over sparren wat nou bij je past? Stuur mij gerust een berichtje @cha.ferdinandus

Delen: