10 tools om online te werken als coach of docent

10 tools om online te werken als coach of docent

Toen de basisscholen gesloten waren, was het als docent even omschakelen naar online lesgeven. Nu een jaar verder merk je dat zowel docenten als de leerlingen erg zijn gegroeid met online communicatiemiddelen, maar dat klassikaal lesgeven toch de voorkeur heeft. Zelf heb ik online lesgeven met Teams, Zoom en Google Meet. Ook ik vind klassikaal lesgeven toch het allerleukste, dus fijn dat het weer kan.

Naast docent mediawijsheid, ben ik ook marketing coach bij mijn bedrijf De Succes Salon. De 1-op-1 coach gesprekken voer ik tegenwoordig niet meer fysiek, maar online. Zo ook voor de strategische sessies bij mijn andere bedrijf Cha Media Kitchen, dan deel ik mijn scherm met de klant om bijvoorbeeld een nieuw website design te laten zien. Het was even een weg vinden tussen verschillende opties zoals Zoom, Google Meet, Whatsapp videobellen, FaceTime en Whereby. Aan de ene kant leuk om weer nieuwe communicatie tools uit te proberen, maar aan de andere kant ook erg vermoeiend als het niet werkte. Herkenbaar?

Top 10 tools voor coaches en docenten

Naast de online communicatiemiddelen heb je handige tools die het leven van een online docent of coach makkelijker maken!

Hieronder mijn top 10 tools op een rij:

  • Canva. Dit fantastische online designprogramma gebruik ik bijna dagelijks. Bijvoorbeeld voor het maken van lessen, presentaties, social media berichten en webdesigns.
  • Calendly. Voor het inplannen van afspraken gebruik ik Calendly. Je stuurt dan je agenda online naar een persoon met wie je een afspraak wilt maken, dit scheelt een hoop e-mailtjes heen en weer. Ook op mijn website Cha Media Kitchen staat de online afspraken tool.
  • Quiktime Player op de Mac. Wat een uitkomst is deze tool, het zit al standaard bij Mac computeres en je kunt er gemakkelijk je beeldscherm mee opnemen. Ik gebruik het om video tutorials te maken.
  • InShot. Een fijne tool die ik gebruik om video’s te editen op mijn telefoon. Bijvoorbeeld voor het editen van lessen, maar ook voor social media.
  • Udemy. Je kunt hier als docent je online lessen neerzetten en verkopen. Udemy is namelijk een marktplaats voor online leren met meer dan 155.000 cursussen en 40 miljoen studenten. Je kunt zelfs een cursus kopen om bijvoorbeeld DJ te worden.
  • Teachable. Docenten kunnen hier hun lessen presenteren en verkopen aan studenten. Teachable omschrijft zichzelf als een online platform voor het ontwikkelen en aanbieden van cursussen, trainingen en scholing.
  • Webinargeek. Dit is een software om webinars te geven. Daarbij kun je het gehele marketing gebeuren in Webinargeek regelen zoals automatische e-mails, chatfunctie en noem het maar op.
  • Mailblue. Wil je nieuwsbrieven sturen, maar ook een mailfunnel opzetten voor bijvoorbeeld een online product dat je aanbiedt. Dan is alles-in-een e-mailmarketing software Mailblue super fijn. Ik gebruik het zelf het zelf voor mijn gratis weggever, de website checklist.
  • Mailchimp. Heb je nog niet zo’n grote e-maillijst en wil je voornamelijk mooie nieuwsbrieven versturen, dan is Mailchimp een goede keuze. Ik heb jarenlang alleen in Mailchimp gewerkt voordat ik overstapte naar Mailblue.
  • Moneybird. Een hele belangrijke tool voor freelance docenten en coaches. Het is een boekhoudpakket voor ondernemers. Niet meer handmatig facturen tikken, deze tool maakt administratie een stuk makkelijker en inzichtelijker. Als je via mijn link jezelf aanmeldt, krijg je i.p.v. 60 dagen nu 120 dagen gratis proefperiode.

Hoop dat je wat aan het lijstje met mijn top 10 online tools hebt gehad! Advies nodig welke tools voor jou handig zijn als coach? In mijn online agenda kun je een afspraak inplannen voor een telefonische strategie sessie.

Liefs,
Charada

Delen: