Online Canva lessen. Nu gratis op mijn YouTube kanaal

Online Canva lessen. Nu gratis op mijn YouTube kanaal

Google is de grootste zoekmachine ter wereld, maar wist je dat Youtube op nummer 2 staat? In YouTube zit ook een zoekfunctie waar heel veel gebruik van wordt gemaakt. Je kunt video namelijk gebruiken voor van alles en nog wat! Bedenk het maar en er is vast wel een video van te vinden. Tutorials, vlogs, interviews, promoties en diverse soorten lessen bijvoorbeeld. 

Werken met video

Zelf verkondig ik al jaren naar mijn klanten toe dat video super belangrijk is. Ook geef ik de op de basisschool aan de bovenbouw groepen mediawijsheid les én leer ik ze om zelf een video te maken. 

Of ik zelf ook video’s maak? Ja zeker, maar het zijn voornamelijk video tutorials voor klanten over het beheren van een WordPress website. Deze video’s zijn exclusief voor de klanten van mijn bedrijf Cha Media Kitchen, dus de tips en adviezen waren verder voor niemand toegankelijk. Ook de video tutorials voor de leerlingen uit mijn klassen staan altijd op privé. Alleen daar is deze maand verandering in gekomen!

Een eigen YouTube kanaal

Mijn eerste openbare video draag ik op aan de leerlingen van mijn klas op de Koningin Julianaschool in Culemborg. Ze waren namelijk zo enthousiast met het maken van de opdracht, dat ze graag thuis verder wilden werken. Alleen hoe kunnen ze dan ook alweer zien hoe ze de opdracht kunnen doen? Juist ja, dit kon alleen door de video tutorials online te zetten zodat ze er buiten schooltijden ook naar kunnen kijken. 

Dus mijn eerste openbare video staat nu op mijn YouTube kanaal Charada Ferdinandus. In de video toon ik hoe je een video kunt maken in het programma Canva. 

Klik op onderstaande afbeelding en je gaat direct naar de video toe.

Designen in Canva 

Canva is een ontwerpprogramma waar je (zonder een designer te hoeven zijn) prachtige ontwerpen kunt maken. Het is heel gebruiksvriendelijk, maar het is in het begin wel even kijken wat er allemaal mogelijk is en welke opties je het beste kunt gebruiken. Je kunt thuis voor school of voor je bedrijf aan de slag met Canva!

Het designprogramma is gratis te gebruiken. Mocht je meer opties willen zoals toegang tot miljoenen rechtenvrij foto’s, video’s en audio bestanden. Dan kun je net als ik gaan voor de PRO versie. 

Als je via mijn link jezelf aanmeldt bij Canva, krijg je 30 dagen gratis toegang tot de PRO versie. Daarna gaat je account automatisch weer naar de gratis standaard versie. 

Leuk als je mij tagt op Instagram @cha.ferdinandus als je door mijn video tutorial zelf ook een video hebt gemaakt!  

Oja en voordat ik het vergeet, je kunt je abonneren op mijn YouTube kanaal en de notificaties aanzetten. Ik heb namelijk ingepland om elke week een video online te zetten! 

Liefs,

Charada

Delen: