De voordelen van een eigen kantoor

De voordelen van een eigen kantoor

Toen ik net begon met ondernemen vond ik de vrijheid om overal te kunnen werken super belangrijk. Een eigen kantoor, nee niks aan. Juist lekker op pad en op verschillende locaties werken, dat wilde ik.
5 jaar later en mijn leven is veranderd, ik ben veranderd. Ik ben nu moeder van twee kids en hoef niet zo nodig elke dag ver van huis te zijn. Alleen dat thuiswerken.. werkt niet voor mij. Een paar redenen waarom niet:

  • Mijn bureau en computer staan in mijn slaapkamer.
  • Ik kan niet van mijn kinderen verwachten dat ze de hele tijd stil zijn.
  • Meetings thuis met klanten vind ik onprofessioneel dus doe ik niet.

Verhuizen

In mijn leven ben ik al zo’n 8 keer verhuisd, maar nu is het een andere verhuizing. Namelijk van een knusse home office naar een kantoorpand voor mijn bedrijf. Ik had het kantoor al langer op het oog, maar huurde nog een flexwerkplex. Ik sprak met mijzelf af, als het abonnement is afgelopen én ik verdien minimaal € 5.000,- in de maand. Dan mag ik naar een kantoor gaan kijken. Dat was denk ik een half jaar geleden dat ik dit met mijzelf had afgesproken.

Op een mooie dag liet ik een vriendin zien welk pand ik op het oog had. We parkeerde voor de deur en waren nog even aan het kletsen in de auto. Er stopte nog twee auto’s naast mij en er stapten twee mensen uit die ook gingen kijken. Ik sprak ze aan en ze vertelde me dat ze er net een contract hadden afgesloten om te huren en dat er nog 1 ruimte over was. Ik pakte direct mijn telefoon en boekte via de funda in business website een bezichtiging in. Dinsdag ging ik kijken en dezelfde week was het contract rond.

Zo snel kan het gaan! Echt leuk, soms krijg je gewoon onverwachts een zetje van een onbekende om de volgende stap te gaan zetten. Natuurlijk vind ik het ook spannend. Maar ik ga geen tijd en energie besteden aan ‘wat als’ gedachten. Gewoon doen en vertrouwen blijven houden.

Focus op de lange lijst voordelen voor mij:

  • Ongestoord werken aan mijn projecten
  • Alle werkgerelateerde spullen bij elkaar i.p.v. door het hele huis.
  • Meetings kunnen nu wel bij mij worden gehouden.
  • Video set up neerzetten.
  • Het kantoor is op loopafstand van mijn huis.

En zo kan de lijst nog veel verder doorgaan, maar daar ga ik je niet verder mee vermoeien. Wat ik wel nog wil zeggen is dat ik mijn kantoor best wil delen! Ik zit er niet elke dag dus de ruimte is beschikbaar om te huren.

Zoek jij ook een plek om even ongestoord te kunnen werken? Je bent van harte welkom op mijn kantoor in Culemborg!

Stuur me een berichtje via info@charada.nl met je gewenste datum en tijd. Dan kom ik snel bij je terug over de actuele beschikbaarheid.

Liefs,
Cha

Delen: