ThePhoneLab, het adres om jouw smartphone te redden bij schade

ThePhoneLab, het adres om jouw smartphone te redden bij schade

Een smartphone is bijna onmisbaar voor een mompreneur, van foto’s maken van je kindje tot e-mails beantwoorden van klanten. Ondernemende moeders gebruiken een telefoon zowel zakelijk als privé. 

Zo gebruik ik mijn telefoon niet alleen om foto’s te maken en te communiceren, maar ook voor het ontwerpen van social media uitingen en het uitwerken van mijn mediawijsheid lessen. Onze gezinsplanning houd ik bij in de agenda op mijn telefoon en in de notities schrijf ik mijn blogs :). Reden genoeg dus om voorzichtig met je smartphone om te gaan. 

Alleen hoe leg je je kind van 1 jaar uit dat een telefoon geen speelgoed is? Die kleine handjes hebben soms je telefoon veel te snel te pakken. Zo ook bij mijn zusje, haar telefoon heeft helaas barsten in de glasplaat gekregen door een val. Hoog tijd om deze te repareren, in deze blog deel ik mijn ervaring met ThePhoneLab in Utrecht. 

ThePhoneLab in Utrecht 

Via de website kon ik gemakkelijk een afspraak maken. Je kiest je type device, dan selecteer je welke reparatie je nodig hebt en ten slotte kies je wanneer je langskomt. Binnen 5 minuten heb je al een online afspraak gemaakt. Naast schermreparatie kun je bij ThePhoneLab o.a. terecht voor het vervangen van je batterij, camera reparatie, oorspeaker reparatie, data overzetten, updaten en waterschade reparatie. 

We gingen samen naar de winkel toe en werden vriendelijk ontvangen. Een scherm reparatie duurt maar 30 minuten, echt fijn want je wil niet zo lang zonder telefoon zitten. We besloten om op het terras om de hoek te wachten en na een half uurtje gingen we terug naar de winkel. Het scherm zag er weer uit als nieuw en mijn zusje was er erg blij mee! 

Heb jij ook een schade aan je telefoon? Dan raad ik je aan om naar ThePhoneLab te gaan. Ik ben nu al 3x geweest en elke keer hebben ze mij goed geholpen. Het is vooral fijn dat je van te voren weet wat je kwijt bent aan een reparatie en dat het zo snel in orde wordt gemaakt. Voor alle info ga je naar de website van ThePhoneLab in Utrecht.

Levensduur verlengen van je telefoon accu

Verder kletste we nog met een van de specialisten in de winkel over het verlengen van de levensduur van je accu. Fijn om zo nog wat tips te krijgen. Ik ging zelf ook nog op onderzoek uit en kwam uit bij de volgende tips:

  1. Zorg ervoor dat je je telefoon oplaadt op kamertemperatuur. Het is niet goed voor je accucapaciteit om je telefoon bloot te stellen aan extreme temperaturen zoals hitte of vrieskou. 
  2. Als je telefoon warm wordt tijdens het opladen, check dan even of het ligt aan je telefoonhoesje en haal deze er even vanaf en ga dan weer verder met opladen.
  3. Automatiseer de schermhelderheid bij de instellingen van je telefoon om accu te besparen. Bij een iPhone ga je bij je instellingen naar ‘Algemeen’ en vervolgens naar ‘Toegankelijkheid’. Hier ga je naar ‘Aangepaste weergaven’ en heb je de mogelijkheid om de schakelaar naar beneden te schuiven bij ‘Pas automatisch aan’.
  4. Zet je energiebesparingsmodus aan om je accu te sparen, dit gebruik ik vooral als ik nog maar een paar procent batterij heb en mijn oplader ben vergeten. Door de energiebesparingsmodus aan te zetten worden bijvoorbeeld mailtjes niet meer gesynchroniseerd en ververst je telefoon minder functies op de achtergrond. Kun je wel weer opladen, dan schakelt je telefoon automatisch deze functie weer uit.
  5. Zet je locatievoorzieningen uit als je je accu wilt besparen, ook voor het beschermen van je privacy is het goed. Ben je in de auto en gebruik je Google maps, dan is het wel noodzakelijk om je locatievoorzieningen aan te zetten. Alleen genoeg andere apps hebben deze info van jou echt niet nodig. Op je iPhone ga je naar je instellingen en klik je op ‘Privacy’, vervolgens zet je bij ‘Locatievoorzieningen’ alle apps op ‘Bij gebruik’. 

Hoop dat je wat aan deze tips hebt gehad. Ik ging voor mijn zusje ook even op zoek naar telefoonhoesjes die ‘kids proof’ zijn. Online kwam ik er een paar hele mooie tegen die te leuk waren om niet in deze blog te delen, dus hier komen ze!

En wat doe jij om je telefoon te beschermen tegen de grijpgrage handjes van jouw kleintje(s)? Ik ben heel benieuwd! Voor meer telefoontips ga je natuurlijk naar de specialisten van ThePhoneLab 😉

Xxx, Charada

Delen: