Wel of niet doorgaan met bloggen?

charada bloggen

Sinds ik ben begonnen met bloggen in 2012 is er al aardig wat gebeurd! Heel leerzaam maar soms ook wel weer vermoeiend. Wat ik er zelf van heb opgestoken, lees je hieronder.

Blog ‘notes to myself’

Maak altijd een back-up. Zo is mijn vorige blog chalovesfood een keer gehacked geweest en had ik een keer problemen met mijn hostingpartij omdat de database niet goed was gekoppeld bij het overzetten van de domeinnaam.

– Blijf bij jezelf. Blog over onderwerpen die bij jou passen, dan houd je plezier in het bijhouden van je blog. Ik vond het bijvoorbeeld belangrijk om veel recepten te plaatsen maar dit lukte niet. Even een reality check, ik hou wel van lekker eten maar koken is niet echt aan mij besteed. Als je dan afhankelijk bent van een ander die het gerecht moet maken (al is het je eigen vriend) is dat niet altijd handig.

– Verdiep je in de (technische) blogmogelijkheden. Als beginnende blogger maar ook als je al jaren blogt is het handig om te weten welke blog mogelijkheden er zijn. Een beveiligde site met SSL-certificaat is nu bijvoorbeeld erg belangrijk. Ook kan je eens in de zoveel tijd het design van je blog onder de loep nemen om te checken of de lay-out wellicht beter kan.

– Ga mee met de tijd. Zelf ga je ook verschillende levensfases door, door het bloggen merkte ik ook mijn eigen groei. Van verhuizen naar de grote stad naar samenwonen, trouwen en zwanger zijn. Je hoeft jezelf niet vast te pinnen op één onderwerp, je blog groeit gewoon met je mee.

Ik ga dus lekker door met bloggen! Heb jij nog blogtips? Let me know!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *