Verjaardag cadeaus voor een dreumes, wat is leuk om te geven?

speelgoed-tips-dreumes

Het kan soms best lastig zijn (vooral als je zelf geen kinderen hebt) om een cadeautje uit te kiezen voor een dreumes. Wanneer het kindje tussen de één en twee jaar oud is, is het een dreumes. Een dreumes kan vaak al lopen, z’n eerste woordjes zeggen en eet al mee met de pot bijvoorbeeld. Toen onze eigen zoon 1 jaar werd, kreeg ik vaak de vraag wat hij zou willen hebben. Ook ik moest even nadenken en ging daarom online op onderzoek uit om daar antwoord op te geven. Nu hij al bijna anderhalf jaar oud is, kan ik wel wat beter aangeven wat zo’n dreumes nou écht leuk vind! En wat wij zelf als ouders leuk vinden voor een dreumes. Ook heel belangrijk ;-).

Boeken

Voorleesboeken vind ik zelf helemaal geweldig, lekker rustig zitten en voorlezen. Jones zelf zit niet rustig en luistert al helemaal niet als ik aan het voorlezen ben. Hè jammer! Toen hij nog een kleine baby was, las ik hem elke dag voor. Hij lag toen nog stil in mijn armen, maar deze tijd is voorbij. Al vind hij boeken wel heel leuk hoor, hij wilt deze alleen zelf vastpakken en doet dan net alsof hij zelf aan het voorlezen is. Te grappig.

Een boekje van dik karton en met grote duidelijke afbeeldingen zijn nu ideaal. Hij kan dan zelf bladeren en ik zeg hardop wat er op de bladzijde te zien is. Jones leert zo verschillende korte woorden van één of maximaal twee lettergrepen. Kinderboeken met geluid of voelbare structuren doen het ook goed bij een dreumes. Een overzicht van leuke doeboeken vindt je op Bol.com.

Kleding & schoenen

Naast boeken vroeg ik om kleding en schoenen in een maatje groter dan dat Jones toen droeg. Dit is dus meer een cadeautip die leuk is voor de ouders van de dreumes ;-). We hebben er nu nog steeds veel plezier van als hij dan weer een nieuw kledingstuk aankan. Ik ga er dan wel vanuit dat de visite je redelijk goed kent en niet met gekke kleuren of prints aan komt zetten! Jones is in de herfst jarig, dus ik vroeg bijvoorbeeld om een nieuwe winterjas, sjaal, handschoentjes en truien. Ook kreeg hij winterschoenen van Timberland en warme pantoffels. Stuk voor stuk allemaal leuke cadeaus.

Speelgoed

Een dreumes houdt van spelen, zijn motoriek wordt steeds beter en daar kan speelgoed een hele goede bijdrage aan leveren. Met een blokkentoren kan hij namelijk wel heel rustig zitten en zoet mee spelen. Een zachte bal waarmee Jones kan voetballen en gooien zorgt ook voor uren speelplezier. Een favoriet is ook een kinderkeukentje, vooral dat ovendeurtje gaat bij Jones wel 50x open en weer dicht. Lekker lawaai maken met het dekseltje van de pan en doen alsof hij roert met een pollepel, hij is er maar druk mee. Soms lijkt het net alsof hij z’n vader nadoet in de keuken ;-).

Ga je met een paar anderen een cadeau geven, dan is een wobbel ook een tof idee. Een wobbel is eigenlijk een plank in de vorm van een halve cirkel. Klinkt simpel, maar de mogelijkheden voor een dreumes zijn groot! Er op zitten, staan, spelen, glijden en wie weet wat een dreumes er nog allemaal mee doet. Mooi om zijn fantasie te prikkelen, zijn motoriek te verbeteren en het staat nog best leuk in de huiskamer of kinderkamer ook.

Een dagje uit

Je ervaart met een dreumes nog zoveel eerste keren. Zo kreeg Jones voor zijn verjaardag een dagje dierentuin van z’n tante. Dat vonden wij echt een heel leuk cadeau, want daar waren wij zelf nog niet met hem geweest. Quality time met de kleine, foto’s maken en herinneringen voor het leven. We zijn ondertussen al naar Artis en naar Ouwehands dierenpark geweest.

Andere dagjes uit naast een dierentuin? Je kan als cadeau bijvoorbeeld ook naar een indoor speeltuin gaan, kindermuseum,  kinderboerderij, pretpark voor kleintjes of naar een zwembad gaan. Genoeg te doen dus met een dreumes.

Mijn tip, als je een cadeau wilt scoren voor een dreumes. Vraag het aan de ouders! Zij weten precies de voorkeuren van het kind en wat ze nog nodig hebben. Zo weet je zeker dat je cadeau goed in de smaak valt!

Heb je binnenkort een feestje voor een zwangere vriendin? Lees dan ook de blog over cadeautips voor een babyshower!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *