Systeme.io gebruiken voor je online side hustle

Systeme.io gebruiken voor je online side hustle

Een online bedrijf die voor jou doorwerkt als je op vakantie bent. Hiervoor heb je een slim systeem nodig en ik ging op onderzoek uit.

Afgelopen jaren heb ik veel verschillende systemen gebruikt voor mijn klanten. Websites maakte ik in WordPress, Wix, Shopify en Lightspeed bijvoorbeeld. Voor mailings gebruikte ik weer andere systemen zoals Mailchimp en Mailblue. Voor het inzetten van een online cursusomgeving heb ik al helemaal veel tools uitgeprobeerd en gebruikt! Maar nu ben ik bij een platform gekomen, die bijna too good to be true is! Ik ben de oprichter hiervan eeuwig dankbaar, in deze blog vertel ik je er alles over! 

Meest gebruiksvriendelijke alles-In-één marketing platform van de wereld

Systeme.io is een alles-in-één platform voor het opzetten van je online bedrijf en het beheren van je marketingcampagnes. Het biedt verschillende functies zoals een websitebuilder en sales funnel builder, maar ook e-mailmarketing, automatiseringen, betalingsgateways en nog veel meer.

Voor het opzetten en beheren van je online side hustle kan ik je het gebruik van Systeme.io zeker aanraden. Het platform stelt je in staat om een professionele website te maken zonder technische kennis. Met de drag-and-drop builder kun je eenvoudig pagina’s maken en aanpassen aan je behoeften. Je kunt ook salesfunnels maken om producten of diensten te verkopen, met geautomatiseerde e-mails en upsell-mogelijkheden. Echt ideaal!

Een van de krachtige functies van Systeme.io is de e-mailmarketingfunctie. Je kunt e-maillijsten maken, geautomatiseerde e-mailcampagnes opzetten en gerichte e-mails verzenden naar je abonnees. Dit kan je helpen om relaties op te bouwen met je klanten en hen op de hoogte te houden van nieuwe aanbiedingen en promoties. Zo ben ik zelf bezig om een nieuw ebook als gratis weggever te lanceren, natuurlijk met behulp van dit platform!

Daarnaast biedt Systeme.io integraties met populaire betalingsgateways zoals PayPal, Stripe en Mollie, zodat je gemakkelijk betalingen kunt accepteren voor je producten of diensten. Vooral Mollie is ideaal omdat er in Nederland veel betalingen worden gedaan met iDeal.

Om Systeme.io te gebruiken voor je online side hustle, volg je deze stappen

Ik ga er nog een tutorial over opnemen, maar voor nu kun je lezen welke stappen je kunt volgen:

  1. Meld je aan bij Systeme.io en maak een gratis account aan via deze link: systeme.io en als je op de website bent klik je rechtsbovenin op NL (het staat standaard op de Engelse taal namelijk).
  2. Bepaal je doel en strategie voor je online side hustle. Wil je producten verkopen, een e-maillijst opbouwen of misschien wel cursussen aanbieden?
  3. Gebruik de websitebouwer van Systeme.io om een aantrekkelijke en functionele website te maken.
  4. Maak salesfunnels om je producten of diensten te verkopen en e-mailautomatiseringen op te zetten.
  5. Integreer betalingsgateways om betalingen te accepteren.
  6. Maak e-maillijsten en verstuur gerichte e-mailcampagnes naar je abonnees.
  7. Monitor en optimaliseer je marketingcampagnes op basis van de gegevens en analyses die Systeme.io biedt.

Ik ben nu nog aan het leren hoe Systeme.io precies werkt! In de volgende blogs (en video’s!) neem ik je verder mee in mijn leerproces. Gelukkig hebben ze veel tutorials en ondersteuning beschikbaar om je op weg te helpen. Mijn advies aan jou is om eerst je strategie en doelen duidelijk op papier te zetten voordat je aan de slag gaat, zodat je het maximale uit het platform kunt halen voor je online side hustle. 

Ben je er klaar voor? Druk dan snel op deze link om naar Systeme.io te gaan en ervaar zelf hoe veelzijdig en fijn het platform is. Ik wens je veel succes!

Liefs,
Charada

Delen: