Spekkoek met witte chocolade op een satéstokje, super makkelijk (recept) om te maken!

Spekkoek met witte chocolade op een satéstokje, super makkelijk (recept) om te maken!

De wonderen zijn de wereld nog niet uit, wie had gedacht dat ik op mijn blog een ‘recept’ zou neerzetten van iets wat ik zelf heb bedacht. Recept schrijf ik even tussen haakjes, want het is meer een stappenplan om deze leuke (en lekkere!) spekkoek sticks te maken samen met mijn zoontje. 

De benodigdheden

  • 1 hele spekkoek van de toko 
  • 5 repen witte chocolade 
  • Satéprikkers 
  • Bakpapier 
  • Sprinkles (taartdecoratie)

De boodschappen heb ik gedaan bij Amazing Oriental voor de spekkoek en de satéprikkers. De repen witte chocolade, bakpapier en de sprinkles heb ik bij de Albert Heijn gekocht.

Spekkoek chocolade sticks stappenplan

Stap 1: je snijdt de spekkoek in plakken van circa 1,5 cm en deze plakjes snij je vervolgens weer in blokjes van 1,5 cm. De hoogte van de spekkoek is dan nu de lengte, dus deze rechthoekige blokken zijn goed!

Stap 2: net als bij saté, rijg je de blokjes aan de satéprikker. Uit een hele spekkoek haal je circa 30 stokjes. Alle spekkoek stokjes doe je in de vriezer voor circa een uurtje

Stap 3: smelt de witte chocolade. Het makkelijkst is om een reep in stukjes te breken, deze in een hoge glas te doen en voor 30 seconden op maximaal in de magnetron te doen. Ongeveer een halve reep per keer. Ik had 2,5 reep nodig om het glas te vullen en had uiteindelijk in 5×30 seconden de chocolade verwarmd. Tussendoor goed roeren met een spatel of een lepel.

Stap 4: de spekkoek stokjes haal je uit de vriezer en vervolgens doop je ze een voor een in het glas met witte chocolade. Even uit laten druppen en op een vel bakpapier zetten. Niet gewoon op een bord, anders plakt het vast. Je kunt tussendoor de andere repen breken, toevoegen aan het glas met witte chocolade en weer verwarmen in de magnetron

Stap 5: zorg ervoor dat je meteen de stokjes versiert met de sprinkles. De chocolade wordt snel hard door de koude spekkoek en als dat is gebeurt kun je wel de sprinkles er op gooien, maar dan vallen ze er weer af haha. Als je klaar bent met versieren kun je ze nog even een uurtje in de koelkast of vriezer doen en daarna lekker opeten!

Samen de spekkoek versieren en opeten


Stap 1 en 2 deed ik zelf, maar bij stap 3 was mijn zoontje een goede hulp! Breken van de chocolade en af en toe er een beetje van snoepen, hij had de grootste lol en vond zichzelf heel sterk. Het versieren ging wat minder soepel samen, echt gericht sprinkles er op strooien was nog een iets te ambitieus plan. Ik had nog chocolade decosticks om ook mee te versieren, dat ging wel goed. Mijn nichtje was ondertussen ook even langsgekomen en die maakte er ware kunstwerken van. Hartjes, stipjes, ze ging oo helemaal los. Een hele gezellige middag zo en samen lekker smullen!

De spekkoek kokos van de Amazing Oriental in Utrecht is wel echt een goede combi met de witte chocolade! Je kunt om te variëren ook kiezen voor de groene pandan spekkoek en dan met bruine melkchocolade. Dit ga ik de volgende keer ook doen :).

Ik heb mijn best gedaan om een video te maken van alle stappen, hoop dat het gaat lukken om deze lekkere spekkoek sticks zelf ook te maken!

Bakken met kids

Voor meer bakplezier thuis heb je leuke kookboeken speciaal voor kids!

Veel plezier met maken samen en selamat makan.

Xx, Charada 

Delen: