Biefstuk Bali thuis eten? Het recept

biefstuk bali recept

Zoals jullie wellicht weten, kook ik niet vaak… maar biefstuk Bali alá Café Loetje kan ik toevallig wel op tafel zetten! Natuurlijk deel ik het recept ook graag met jullie. Voor mijzelf is deze blog ook handig als ik boodschappen ga doen. Ik lees de benodigdheden dan weer even door zodat ik niks vergeet in mijn boodschappenmandje te stoppen.

Het gerecht is eigenlijk een lekker stuk biefstuk met pittige jus, de biefstuk bak je naar wens. Zelf hou ik van ‘medium’ maar sommigen willen het ‘rare’ of juist ‘well done’. Het gaat met name om de jus, hoe krijg je die heerlijke pittige jus?! Dat lees je in onderstaande recept.

Wat heb je nodig voor de biefstuk Bali?

1. Ossenhaas biefstuk
. (Bijvoorbeeld de AH Excellent Ossenhaas)

2. Blueband boter 100 gram
. (Online te koop bij AH.nl)

3. Sambal Oelek. (Zoals van Conimex)

Hoe maak je de biefstuk Bali?

Stap 1. Zorg dat de ossenhaas biefstuk op kamertemperatuur is
.

Stap 2. Zet een hapjespan op hoog vuur en laat de boter smelten
.

Stap 3. Als het boter goed heet is en niet meer bruist, de biefstuk in de pan doen
.

Stap 4. Per kant dicht laten schroeien.


Stap 5. Dan op laag vuur zetten en per kant bakken zoals jij de biefstuk het liefst wilt
.

Stap 6. Biefstuk uit de pan halen en op je bord zetten
.

Stap 7. Voeg aan de pan met jus een eetlepel sambal toe (per biefstuk een lepel) en roer een paar seconden met je lepel om de sambal met de jus te vermengen.

Stap 8. Schenk daarna de jus over de biefstuk heen en je biefstuk Bali is klaar om te serveren!

Selamat makan!

Nog een advies voor een goed resultaat: blijf bij stap 4 en 5 voortdurend de biefstuk draaien om deze mooi en egaal bruin te krijgen en probeer een tang te gebruiken i.p.v. een vork om niet de sappen in het vlees te verliezen. Tijdens het bakken van de biefstuk is goede timing wel heel belangrijk. Daar had ik zelf in het begin wel moeite mee maar oefening baart kunst.

Serveer tip: lekker bij de biefstuk zijn frietjes of aardappeltjes uit de oven en een frisse salade.

Hoe kom ik aan het biefstuk Bali recept?

Bron 1: interview in ah.nl

Bron 2: m’n eigen ‘masterchef’ Steven die het gerecht aan mij heeft geleerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *