Een bruiloft en zwanger, waar ga je online shoppen voor een outfit?

Een bruiloft en zwanger, waar ga je online shoppen voor een outfit?

De uitnodiging voor de bruiloft viel in de bus! De trouwdatum is in mei. Hmmm even uitrekenen hoe lang ik dan zwanger ben, vijf en een halve maand alweer! Wat wil ik aandoen en welke maat zal ik dan hebben? In deze blog mijn tips voor bruiloft zwangerschapskleding.

Webshops met zwangerschapskleding voor feestjes

Rekening houdend met het seizoen zal het vast lekker weer worden maar kan het ook frisjes zijn. Ik besloot om voor een positiejurkje tot kniehoogte te gaan. Welke maat had ik nou nodig? Ja geen idee! Gelukkig bestaan er speciale zwangerschapsjurken die geschikt zijn voor een feestje. Hieronder mijn lijstje van leuke webshops:

– Asos Maternity collectie

– Noppies collectie

– Mamalicious collectie

– Tiffany Rose collectie

– Bellyfashion. Op deze site staan meerdere merken

Wat heb ik aangedaan naar de bruiloft?

Het eerste zwangerschapsjurkje dat ik heb besteld in m’n leven! Rood met bloemenmotief van Asos, ik vond het helemaal mooi. Ik wist nog niet hoe groot mijn buik op dat moment ging zijn en met dit jurkje maakte het niet uit want het zou altijd passen! De dag voor de bruiloft deed ik het jurkje aan en het paste nog precies, ik showde mijn outfit helemaal blij aan Steven. Hij reageerde met “Is dit niet te opvallend? Ik denk dat dit jurkje beter is als we een keer uiteten gaan dan naar een bruiloft”. WAT! Even serieus? Kom je daar nu mee. Ik appte m’n zusje voor een extra check, zijn het de zwangerschapshormonen dat ik een andere mening heb hierover? Mijn zusje reageerde ook met haar goudeerlijke mening en zei heel subtiel “Heb je toevallig ook niet iets anders, in een lichtere kleur zonder al te veel prints bijvoorbeeld?”. Oké, toen ben ik toch overstag gegaan om een andere outfit te proberen.

Dit was m’n enige echte zwangerschapsjurk maar ik had ook nog een paar jurkjes besteld bij My Jewellery in maat M in plaats van maat S,”. Ik dacht “Dat ga ik dan vast nog wel passen”. Pfieuw, gelukkig was dat ook zo op dat moment. Ik koos voor een simpel lichtroze suède jurkje, met de juiste sieraden en schoenen vond ik het best classy staan. Steven en Montoya gaven een goedkeurende blik, oké dit wordt ‘m!

Je hebt dit suede jurkje ook in andere kleuren, check voor meer jurkjes de site www.my-jewellery.com. Kijk wel uit want ze hebben heel veel leuke items, dus je winkelwagentje is al snel gevuld ;-).

Tip : voor de zekerheid had ik naast m’n hakken ook nog sneakers meegenomen om in de avond nog wel te kunnen dansen.


Ik was trouwens niet de enige in de familie die op dat moment zwanger op de bruiloft was! Ook Sabine (toen 6,5 maand) zag er prachtig uit in haar donkerblauwe outfit, dit was wel een speciale zwangerschapsjurk in haar gewone maat.

Positiekleding van Asos

Verder wilde ik per se wel het rode (blijkbaar te opvallende) jurkje een keer hebben aangedaan. De week erop had ik een etentje met mijn nichtje dus greep ik m’n kans :-). Voor meer leuke maternity dresses ga je naar de website www.asos.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *