Zelf een website maken? Mijn ervaring met Wix.com

Charada website in wix

Makkelijk en snel een website online zetten? Via wix.com kan je dit gemakkelijk zelf realiseren. Inmiddels heb ik al aardig wat websites in Wix gemaakt voor verschillende klanten. In deze blog deel ik mijn ervaringen met dit platform en de voor- en nadelen die ik heb ondervonden.

Wanneer zou ik kiezen voor Wix?

Een simpele website of portfolio vind ik uitermate geschikt om in Wix te maken. Ze hebben mooie templates en je kan je website in een zeer korte tijd online krijgen. Voor een voorbeeld website die ik in Wix heb gemaakt, ga je naar snaphairstudio.com.

snap hairstudio websitw

Wat zijn de voordelen?

1. Zeer gebruiksvriendelijk! Je hoeft geen designer of programmeur te zijn om een professioneel ogende website online te krijgen. Wix biedt de functies en de tools om super gemakkelijk een website te maken. De website editor is heel makkelijk in gebruik. Dus ook geschikt voor beginners ;-).

2. Veel keus en opties voor een goed werkende website. Je hebt vele templates waar je uit kunt kiezen voor je website design, deze is gemakkelijk aan te passen naar jouw huisstijl en wensen met de ingebouwde editor. Om de site verder te optimaliseren en je business te promoten heb je vele apps waar je uit kunt kiezen.

3. In Wix is je website altijd up-to-date en beveiligd. Automatische updates zijn ideaal. Je bent geen tijd kwijt aan handmatig updaten zoals bij andere platforms waarbij je dat zelf moet doen of een programmeur voor moet inschakelen. Je website zal dus nooit verouderd zijn qua techniek, daar betaal je tenslotte ook voor hè!

4. In de website-editor heb je ook meteen de mogelijkheid om de mobiele versie van je website aan te passen. Het is erg belangrijk om je site mobiel vriendelijk te maken, dus deze mogelijkheid in de editor is een mooi voordeel.

5. Een volledig pakket om je business online te zetten. Naast je website abonnement kun je ook je domeinnaam via Wix registeren, een postvak nemen voor je e-mail, nieuwsbrieven sturen, etc. Je kunt dus precies de onderdelen kiezen die voor jouw business relevant zijn en beheert alles vanuit één plek, wel zo overzichtelijk.

Wat zijn de nadelen?

Persoonlijk heb ik wel wat nadelen ondervonden bij het gebruik van Wix. Dit hoeft niet voor iedereen een nadeel te zijn natuurlijk! Toch deel ik ze even met je.

1. Als je eenmaal een template hebt gekozen, kan je niet makkelijk wisselen. Wanneer je je website design zat bent en een andere template wilt kiezen, kan je bijna alles opnieuw gaan invullen.

2. Groei je met je business en wil je meer functies toevoegen aan je site? Dan kan je gemakkelijk add-ons toevoegen, dit is wel tegen betaling van een vast bedrag per maand. De maandelijkse kosten voor je website kosten stijgen dan behoorlijk.

3. De vindbaarheid van de website is minder goed dan bij andere aanbieders waarmee ik werk. Je hebt wel aparte SEO functies in de website, maar het duurt toch even voordat Google je in de zoekresultaten toont. Hoe dat komt? Alle Wix sites draaien op één en dezelfde platform, dit vind Google (nu) niet zo fijn. Ik heb wel gelezen dat Wix daar mee bezig is, dus er is vast verbetering in de toekomst.

4. De betaalmogelijkheden zijn niet geoptimaliseerd voor Nederland. Na vele verzoeken op het Wix forum en na jaren wachten, is er eindelijk een partij met een Wix add-on die ook iDeal aanbiedt. Het is alleen de enige aanbieder dus je hebt het maar te doen met de voorwaarden en kosten die zij aanbieden. Maar goed, beter iets dan niets ;-).

5. Wanneer je de gratis versie gebruikt, zie je bovenaan je site een super grote melding van Wix.com. Je wilt natuurlijk eerst je eigen logo of content zien op je website en je bent daardoor al snel genoodzaakt een abonnement te nemen. Bij afname van een abonnement is één van de features dat de Wix credits niet meer worden getoond.

Dit waren ze! Hoop dat je wat aan mijn bevindingen hebt gehad.

Xxx Charada

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *