Wat is een contentkalender? En hoe plan ik de social media kanalen in voor Bed Habits?

bed habits contentkalender

Bed Habits heeft een prachtige design store aan de Oostelijke Handelskade in Amsterdam. De website geeft duidelijk en professioneel de design meubelen en maatwerk mogelijkheden weer. Nu was het tijd om ook de social media kanalen in te zetten. Ik ben daarom aan de slag gegaan met een contentkalender.

Wat is een contentkalender?

Een kalender met daarin precies aangegeven wanneer er precies wat gepost gaat worden op social media. Bijvoorbeeld in het thema slaapbanken kan in één dag het volgende worden verwerkt in de kalender en worden toegepast in de praktijk:

– Op Instagram een foto van een mooie slaapbank met een korte tekst met verwijzing naar de site en de bijbehorende hashtags.

– Op Facebook een aantal foto’s van een slaapbank met detailshots en meer productinformatie met verwijzing naar de blog over alle slaapbank opties.

– Op Pinterest een nieuw Pinterest bord met vele pins van diverse slaapbanken van Bed Habits.

– Op YouTube een instructievideo waarin wordt laten zien hoe een slaapbank werkt. Denk aan een demonstratie in de showroom hoe een bank wordt omgezet in een bed.

Waarom gebruik je een contentkalender?

Elke dag bedenken wat je gaat posten op de social media kanalen is in praktijk vaak lastig. Je bent bezig met klanten in de winkel, telefoontjes en e-mails afhandelen, leveranciers contacten en nog veel meer dagelijkse werkzaamheden. Als je dan je social media kanalen professioneel wilt bijhouden is het verstandig voorbereid te werk te gaan. Trek een dag of twee uit om je volledig te focussen om content te gaan creëren, de contentkalender in te vullen en in te plannen voor de komende weken of zelfs maanden. Je zult meteen merken dat je dan veel efficiënter werkt. Je weet dan precies wanneer en wat er op social media geplaatst moet worden en het beeldmateriaal is dan al aanwezig.

Of je vraagt mij om de contentkalender voor je bedrijf te realiseren, dat kan natuurlijk ook ;-).

Heb je interesse in design meubels of maatwerk meubels en dan met name gericht op de slaapkamer? Ga dan naar de website www.bedhabits.nl.

Wil je weten hoe je Instagram instelt voor je bedrijf? Lees dan de blog met het stappenplan hoe je een bedrijfsprofiel aanmaakt op Instagram.

Liefs,

Charada

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *