Peuterbril tegen blauw licht

Op zoek naar een geschikte peuter bril

Samen gezellig een Disneyfilm kijken, een lesje van Juf Roos of de afleveringen van Nijntje, Bing of Peppa Pig. Ik zit er wel bovenop wat Jones kijkt, maar dat blauwe licht van het scherm zat mij toch niet lekker. Ik schrok best wel toen ik onderzoek deed naar de gevolgen van het blauwe licht dat de schermen uitstralen.

Het blootstellen van je ogen aan het blauwe licht van schermen zoals de tv of iPad kan leiden tot vermoeide ogen en slaapproblemen.

Om Jones helemaal niet meer naar de tv of iPad te laten kijken is bij ons thuis onvermijdelijk. Sowieso staat voetbal vaak aan op tv haha! Ook vind ik de spelletjes en lesjes over kleuren, dieren, tellen en het alfabet bijvoorbeeld erg leerzaam voor hem. Natuurlijk lezen wij ook genoeg boekjes samen, maar als ik zelf achter de laptop aan het werk bent en hij zit naast mij memory te spelen of woordjes te leren op de iPad vind ik dat best prima.

Ik ging dus op zoek naar een leuk peuterbrilletje dat beschermt tegen het blauwe licht, peuterproof is én er leuk uitziet. En ik heb de ideale peuterbril tegen blauw licht gevonden! Thuis nog eerst door de keuring heen natuurlijk. De peuterbril lijkt op de bril die ikzelf en Steven ook dragen dus Jones vond de bril al meteen leuk. Daarna liet ik Jones met de bril spelen en de bril heeft het overleeft, een dikke aanrader dus.

Nu ik een bril heb gevonden voor onze peuter om hem in ieder geval beter te beschermen tegen het blauwe licht geeft mij dat toch wel een gerust gevoel.

De kenmerken van de anti blue light bril

  • De glazen van de bril beschermen tegen het schadelijke blauwe licht van een beeldscherm
  • De bril helpt vermoeiende ogen, hoofdpijn en slapeloosheid tegen te gaan
  • Het brilletje is peuterproof door flexibel montuur design
  • Geschikt voor jongens en meisjes tussen 2 en 5 jaar
  • De peuterbril heeft geen sterkte

Peuterbril tegen blauw licht kopen

Een leuke peuterbril die tegen het blauwe licht beschermt vind je bijvoorbeeld bij Bol.com