Mediawijsheid

 

Trust the timing of your life

In 2010 heb ik in Bali lesgegeven aan weeskinderen. Ik leerde ze spelenderwijs Engels en vond het fantastisch om te doen. Terug in Nederland ben ik gaan kijken hoe ik het onderwijs in zou kunnen, maar ben uiteindelijk weer als online marketing strateeg aan de slag gegaan.

Precies 10 jaar later kwam ik in contact met de coördinator van de cultuurlessen die in mijn woonplaats worden gegeven. Ik had namelijk haar website gemaakt (vanuit mijn bedrijf Cha Media Kitchen) en gaf haar een WordPress training zodat ze zelf haar website kon beheren. Ze vroeg me of ik het leuk zou vinden om kinderen op de basisschool mediales te gaan geven. Ik dacht aan mijn tijd in Bali en zei direct dat ik wel geïnteresseerd was.

Docent mediawijsheid

Ik geef nu met veel plezier de mediawijsheid lessen aan groep 3 t/m 8. Zo zie je maar, je kunt altijd vertrouwen op de timing van je leven!

Tijdens de lessen behandel ik ook hoe de kinderen veilig online kunnen zijn. Dus hoe kun je jezelf beschermen online en wat kun je doen als je te maken krijgt met ongewenste activiteiten van bijvoorbeeld een hacker.

Ik denk er soms aan om mijn kennis over online veiligheid ook voor ouders beschikbaar te stellen door hier een online cursus van te maken. Hopelijk duurt het niet weer 10 jaar voordat ik daarmee aan de slag ga. Dus heb je interesse, laat het mij dan weten door mij een berichtje te sturen via info@charada.nl.